Tportal 11. put bira najbolji hrvatski roman

0
558
Tportal je raspisao jedanaesti po redu natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade tportala pripast će 50 tisuća kuna.

Ove godine o dobitniku 50 tisuća kuna vrijedne nagrade odlučuje peteročlani stručni žiri koji čine književna kritičarka Katarina Luketić, pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić, književna prevoditeljica Ursula Burger te kazališni redatelj Ivica Buljan, koji predsjeda žirijem. Žiri će prvo odabrati 11 polufinalnih, a potom pet finalnih naslova, a ovogodišnji dobitnik ili dobitnica bit će poznati u lipnju.

U konkurenciju za književnu nagradu tportala ulaze hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, a mogu ih prijaviti izdavači ili autori od 5. ožujka do 19. ožujka 2018. Detalji o uvjetima natječaja i izboru dostupni su u Pravilniku natječaja. Prijava se vrši putem online formulara prijavnice dostupnog na linku ispod ili na naslovnici rubrike kultura, u kojoj u narednom periodu možete pratiti sve o tijeku natječaja, kao i na stranici kultura.tportal.hr na Facebooku.

Foto: Licencirane fotografije / Autor: Neven Bučević