Rekordan broj nakladnika na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu

0
730

MFK – Mediteranski festival knjige, sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa kojeg organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita održat će se u Splitu na Gripama od 8. do 12. svibnja.

Najveći dalmatinski sajam knjiga održava se u Split treću godinu za redom, a svoju ponudu će na sajmu predstaviti rekordan broj nakladnika – njih čak 97 koji će, na više od dvije i pol tisuće kvadrata velike dvorane Gripe, ponuditi preko 10 000 knjiga i to po promotivnim, sajamskim cijenama koje se spuštaju i do 70%.

Tijekom pet dana trajanja, MFK nudi i bogat festivalski program koji će se, kao i do sada, održavati na četiri pozornice – promocije knjiga u velikoj dvorani, panel diskusije u tzv. Bookvariju, dječje radionice u Malom Bookvariju te večernji Offprogram u Cukarinu Gripe.

MFK program promocije knjiga i susreta s autorima donosi i brojne novitete kao što su Proslava Damira Karakaša, Mlada misa Vedrana Kukavice, Trideset deveti maj Marka Tomaša, Sve, samo ne romantika Marka Podruga, biografiju grupe Elementa… ali i jednu od najvećih zanimljivosti – 100-tu knjigu Pavla Pavličića, Bakrene sove.

Dječji program ove godine nudi još i više aktivnosti nego ikad do sada i to sve – besplatno.

Djeca i mladi moći će uživati u stvaranju priča s autoricom “Hirovite Mare i Brbljave Are” Tatjanom Pokrajac-Papucci, ali i u u robotici, izradi stripa, kreativnom pripovijedanju Jasmine Žiljak iz udruge KRIES kao i mnogim promocijama dječje književnosti. Za radionice su potrebne prethodne rezervacije na mfk@mfk.hr .

Glavni ulaz na Mediteranski festival knjige je kroz službeni ulaz u ŠC Gripe, Osječka 11 – istok, a za OSOBE S INVALIDITETOM osigurana je rampa za lakši pristup dvorani. Ista je postavljena na bočnom ulazu (kolni ulaz u garaže). Svi zainteresirani za pomoć oko pristupa, slobodni su javiti se Organizatoru.

Detaljni mfk program s opisima aktivnosti i sve informacije kao i raspored radionica te načina prijava, dostupni su na mrežnoj stranici  www.mfk.hr .

Mediteranski festival knjige organizira se uz potporu brojnih partnera kao što su Turistička zajednica Grada Splita, Sveučilište u Splitu, Studentski centar Split, Javna ustanova Športski objekti Split, Hotel Zagreb – Split, Cukarin Gripe, Slobodna Dalmacija, Europlakat, Mandis, Hrvatska pošta, Laško, CineStar, Barcaffè, CedevitaGo i Kala.