Nastup Hrvatske uz krilaticu ‘Manje je više’

0
588

Hrvatska će na ovogodišnjem sajmu knjiga u Frankfurtu pod krilaticom ‘Manje je više’ predstaviti presjek hrvatskog nakladništva uz poseban program promocija deset odabranih knjiga i panel diskusije, dok će nastup na sajmu knjiga u Beogradu uključivati najplodnije hrvatske nakladnike i susrete s autorima.

Nastup hrvatskih nakladnika na međunarodnim sajmovima knjiga u Frankfurtu i Beogradu organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i Ministarstvo kulture RH, a najavio ih je na konferenciji za novinare u petak u HGK-u predsjednik ZNK HGK Slavko Kozina.

Istaknuo je kako je, u odgovoru na nove trendove ‘sajmovanja’ 21. stoljeća, hrvatsko sudjelovanje ove godine osmišljeno tako da pokuša u jednakoj mjeri ‘uhvatiti i poslovni moment, ali i onaj autorski, dakle, pisce’.

‘Danas se u bitnome promijenila logika sajmova u odnosu na prije desetak, petnaestak godina. Moglo bi se reći da je ono bilo analogno doba, a danas je digitalno. Svaki sajam danas ima svoju specifičnost, pa je tako Beograd prodajni sajam, dok je Frankfurt poslovan, gdje se isključivo radi o prodaji prava i praćenju novih trendova’, rekao je Kozina.

Hrvatsko predstavljanje na Frankfurskome sajmu odvijat će se pod krilaticom ‘Manje je više’, a na sajmu, koji se ove godine održava od 16. do 20. listopada, izlagat će 20 nakladnika i to onih koji, kako je naglasio, imaju ‘poslovni kapacitet’.

Više na https://www.tportal.hr/kultura/clanak/evo-s-kojim-programima-hrvatska-ide-na-sajmove-knjiga-u-frankfurt-i-beograd-20191011