Miro Gavran, ‘Kafkin prijatelj’ – promocija romana na 8 jezika

0
566

6 hrvatskih autora koje posebno ističemo na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu jer su svojim djelima obilježili hrvatsku poeziju i prozu, specifični su i zbog činjenice da su gotovo svim odabranim autorima njihova izabrana djela prevedena na strane jezike.

Zadovoljstvo je istaknuti Ivanu Sajko dobitnicu Internationaler Literaturpreis, važne njemačke nagrade koju dodjeljuje Das Haus Kulturen der Welt, kulturni centar u Berlinu u suradnji sa zakladom Stiftung Elementarteilchen, za roman ‘Ljubavni roman’, odnosno njegov prijevod na njemački jezik.

Roman ‘Kafkin prijatelj’ Mire Gavrana preveden je na čak 8 jezika. Tim povodom organizirana je promocija istoimenog romana u nazočnosti Mire Gavrana na izložbenom prostoru Hrvatske 2. dan Sajma knjige u Frankfurtu. Iznimna posjećenost pokazuje koliki interes Miro Gavran svojim književnim djelima ostavlja na svoju vjerne čitatelje, ali i zainteresirane strane izdavače i nakladnike.

‘Iznimno sam sretan s odličnim posjetom promocije moje knjige KAFKIN PRIJATELJ NA OSAM JEZIKA  na hrvatskom štandu u Frankfurtu… Sve je odlično organizirano; štand je sjajno uređen… Zahvalan sam Hrvatskoj gospodarskoj komori; Zajednici nakladnika i knjižara Hrvatske te promotorima, mome prevoditelju na njemački g. Tihomiru  Glowatzkom i glavnoj savjetnici u Ministarstvu kulture gđi. Dubravki Đuric Nemec… Sretan sam što su na promociji interes za moje knjige pokazali izdavači iz Armenije, Japana, Makedonije i Italije, tako da se pokazalo svrhovitim taj veliki napor koji su učinili organizatoti, moj nakladnik Mozaik knjiga; Ministarstvo kulture i g. Marko Gjeldum osobno i gospođa Đuric Nemec osobno… Svojim dolaskom na moju promociju nas je počastio i generalni konzul u Frankfurtu, g. Vedran Konjevod… Veselim se i večerašnjem književnom nastupu s kolegicom Željkom Horvat Vukeljom za djecu i mlade na koji su svoj dolazak najavili preko stotinu učenika iz hrvatskih dopunskih škola u pokrajini Hessen u pratnji sa svojim nastavnicima hrvatskog jezika… Još kada pridodamo kvalitetan izbor ponajboljih hrvatskih knjiga na našem štandu, nastup Ivane Sajko na otvaranju mislim da s ovom godinom i ovim sajmom možemo svi zajedno biti više nego zadovoljni… ‘, vidno zadovoljan izjavio je Miro Gavran nakon održane promocije.