Dodijeljene Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2020. godinu

0
577

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uručila je na Hrvatskoj radio televiziji najviša hrvatska državna priznanja, nagrade „Vladimir Nazor“ istaknutim umjetnicima u području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

Dobitnici Nagrade za životno djelo su: Dubravka Oraić Tolić za književnost, Sretna Meštrović za glazbu, Branko Ivanda za filmsku umjetnost, Branka Cvitković za kazališnu umjetnost, Juraj Dobrović za likovne i primijenjene umjetnosti i Vinko Uhlik u kategoriji arhitekture i urbanizma.

U kategoriji godišnjih Nagrada dobitnici su: za književnost Marko Gregur za roman Vošicki, za glazbu Valentina Fijačko Kobić za operne i koncertne nastupe u 2020. godini, za filmsku umjetnost Danilo Šerbedžija za film Tereza 37, za kazališnu umjetnost Doris Šarić-Kukuljica za ulogu Elze u drami Dobro je dok umiremo po redu Ivora Martinića, u režiji Aleksandra Švabića, Zagrebačko kazalište mladih, za likovne i primijenjene umjetnosti Zlatko Kopljar za izložbu Tenebroso u Gradskom muzeju u Varaždinu te postavljanje skulpture K19 na Šetalište Vatroslava Jagića u Varaždinu te u kategoriji arhitekture i urbanizma Tin Sven Franić, Vanja Rister, Ana Martinčić Vareško za Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku.

Više o temi na poveznici uz nastavku

https://min-kulture.gov.hr/vijesti-8/dodijeljene-nagrade-vladimir-nazor-za-2020-godinu/21051