Tribina ‘Hrvatsko knjižarstvo danas – problemi i perspektive’

0
559

Ovogodišnji, jubilarni, 40. Interliber specifičan je po bogatom pratećem književnom – znastvenom – kulturnom programu koji se odvija na pozornicama paviljona 6 i 5 (1. kat).

Svakako treba izdvojiti tribinu ‘Hrvatsko knjižarstvo danas – problemi i perspektive’ koja će se održati u petak, 10. studenog, s početkom u 19 sati na centralnoj pozornici Intelibera paviljona 6.

Početak godine obilježen je padom knjižarskog lanca Algoritam MK koji je postavio  probleme knjižarstva u fokus interesa i šire javnosti, ali i potaknuo komunikaciju o tom problemu unutar književne struke, s resornim ministarstvima…

Iako je povod loša tržišna praksa – Algoritam, potrebno je istu iskoristiti u korist rješavanja odnosa nakladnika i knjižara; regulacije tržišta – popusti, sajmovi knjiga, rabatna politika, Sporazum o jedinstvenoj cijeni knjige; mjera koje bi trebalo pokrenuti kako bi se pomoglo ovoj važnoj karici lanca knjige, u cilju lakšeg otvaranja novih knjižara, ali prije svega i održivosti postojećih i novih nakladnika.

Na tribini ‘Hrvatsko knjižarstvo danas – problemi i perspektive’ sudjeluju:

Matilda Bulić (članica Uprave Školske knjige)
Zvonimir Čimić (knjižare Znanje)
Zvonko Čubrić (knjižare Hoću knjigu)
Dražen Dabić (knjižara i antikvarijat Bibliofil, Zagreb)
Mišo Nejašmić (Superknjižara, Zagreb)
Ivica Vuletić (Knjižara Nova, Osijek)

Moderira: Nenad Bartolčić (portal Moderna vremena)
Organizator: Zajednica nakladnika i knjižara

Pridružite nam se!

(FOTO: Davor Višnjić, Pixsell)